یائسگی درزنان چه علائمی دارد؟ ،علائم یائسگی چیست، علائم یائسگی زودرس چیست، عوارض یائسگی چیست، روش های تسکین علائم یائسگی، علائم یائسگی چقدر طول می کشد
علائم یائسگی چیست؟
همانطور که گفتیم علائم یائسگی را همه خانم ها تجربه خواهند کرد اما یائسگی طبیعی در بازه زمانی 50 تا 40 سالگی آغاز خواهد شد.
البته سن شروع این دوره بر می گردد به عوامل مختلفی مثل ژنتیک و محیط که به طور مثال بعضی افراد در اواسط دهه 30 علائم یائسگی را تجربه خواهند کرد و بعضی دیگر تا سن 55 سالگی همچنان به طور مرتب عادت ماهانه و خونریزی دارند.
علائم یائسگی زودرس چیست؟
خانم هایی که در سن کمتر از 45 سال یائسه می شوند به یائسگی زود رس مبتلا می شوند و این مشکل زمانی رخ می دهد که تخمدان ها زودتر از موعد تولید استروژن خود را متوقف می کنند و یائسگی زود رس می تواند علت های مختلفب داشته باشد که شامل ژنتیک و بیماری های خود ایمنی و بعضی از عفونت ها می تواند عامل ورود زود هنگام به دوره منوپوز شود.
عوارض یائسگی چیست؟
با وجود اینکه منوپوز نوعی سیکل طبیعی در بدن خانم ها به شمار می رود اما توقف ترشح هورمون ها در بدن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد که شامل:
- ضعیف شدن عملکرد جنسی
- افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی
- پوکی استخوان
- افزایش وزن
- اختلال در دفع ادرار
روش های تسکین علائم یائسگی
اگر خانم ها بتوانند با علائم یائسگی کنار بیایند دیگر نیازی به درمان نیست ولی اگر فرد به خاطر داشتن علائمی اذیت می شود و زندگی روزمره اور را تحت تأثیر قرار می دهد باید به سراغ روش های درمانی برود و مهم ترین روش تسکین علائم استفاده از داروهای هورمونی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
- ژل یا کرم تستسترون
- هورمون درمانی با چسب و یا قرص و یا IUS
- قرص یا کرم یا حلقه واژینال حاوی استروژن
علائم یائسگی چقدر طول می کشد؟
برای این سوال پاسخ مشخصی وجود ندارد، نشانه های یائسگی می تواند در زنان گاهی تا چند ماه بعد از یائسه شدن بهتر شود اما گاهی تا چند سال بعد هم ادامه دارد. ژنتیک و سبک زندگی و محیط می تواند بر روی فرد و مدت زمان درگیری این علائم موثر باشد.
اما با گذشت زمان اغلب علائم تغییر خواهد کرد و به طور مثال گاهی در حال حاضر شما چند بار در روز دچار گر گرفتگی می شوید و یا در زمان خواب عرق کنید اما بعد از مدتی که این علائم را تجربه نکنید و درگیر سردرد های میگرنی و یا نوسانات خلق و خو شوید.
- یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۰۲ ۱۱:۰۷
- ۱۲ بازديد
- ۰ نظر